Beplantingsadvies

Als alles mogelijk is, hoe ziet jouw droomtuin er dan uit?

Beplantingsplan

Als je je tuin (opnieuw) gaat aanleggen begint dat met een goed beplantingsplan.
Jij geeft aan wat je mooi vindt. Met mijn plantenkennis maak ik daar een ontwerp bij.

Ik kies planten uit die passen bij de grondsoort en lichtval in jouw tuin. Daardoor blijft de tuin gezond en ben je minder tijd kwijt met het onderhoud.

Werkwijze

Bij de kennismaking laat ik je verschillende voorbeeldfoto’s zien en zo kan je me eenvoudig uitleggen wat je wensen zijn. We lopen door de tuin en ik bekijk de grond en de plek. Met de juiste vragen leer ik je wat beter kennen.

Wil je bessen kunnen plukken als je door de tuin loopt? Welke geuren maken je blij? Waar zit je graag in de avondzon?

Met alle informatie ga ik geschikte planten voor je uitkiezen. Mooie kleurencombinaties, met opeenvolgende bloei van lente tot herfst. Ook let ik op de ecologische waarde van de planten. Voor de bijen, vlinders, en vogels.
Zodat je een tuin vól leven krijgt.

Tuintekening

Aan mijn tekentafel verwerk ik de uitgekozen beplanting in een tuintekening. Deze tekening helpt je om te visualiseren hoe de tuin er uit gaat zien. Een kleine boom als natuurlijke parasol, wintergroene planten die diepte geven aan de tuin.

Tussendoor kunnen we steeds overleggen zodat je het plan kan bijsturen.


Zonne Jard

Aanleggen

De tuin kan ik daarna ook voor je aanplanten. De planten haal ik bij een milieuvriendelijke kwekerij. Ik kom de grond voorbereiden en daarna kan ik vaak in paar uur tijd alle planten in de tuin zetten.

Voor de verzorging ondersteun ik je met adviezen en geef ik je een overzicht met verzorgingstips. Zo weet je precies wanneer er iets in de tuin gedaan moet worden.

Tarief

Wat een beplantingsplan gaat kosten is afhankelijk van jouw wensen en de grootte van de tuin.
Een eenvoudig plan begint vanaf €335,- (exclusief planten of aanleg).
Tijdens een kennismaking kunnen we alles bespreken en kan ik een kostenindicatie maken. Als je ook bestrating wil laten aanleggen kan ik een goede hovenier aanbevelen.


Wil je meer informatie? Stuur me een e-mail via:  mail@zonnejard.nl